Buurtbemiddeling in het Nieuws
Samen komen we er wel uit

Koninklijk bezoek bij Buurtbemiddeling in Zwolle

Koning Willem-Alexander weet waar hij in geval van ruzie moet zijn: bij de buurtbemiddeling in Zwolle

Uit: Tubantia 23 maart 2022

Foto: Jarno Kraayvanger

Landelijke campagne ter voorkoming van escalatie

De landelijke campagne ‘Dát is makkelijk praten!’ is van start gegaan. Een initiatief dat tot stand is gekomen dankzij samenwerking van buurtbemiddelingsorganisaties uit het hele land. We willen met de campagne laten zien dat het belangrijk is om als buren tijdig het gesprek aan te gaan en samen tot een oplossing te komen. In de campagne staan vijf stappen centraal: kalmeer, kies het juiste moment, leg uit wat het met je doet, zoek samen naar een oplossing en maak afspraken waar je je beiden prettig bij voelt. Ga naar datismakkelijkpraten.nl of bekijk de video

Buurtbemiddeling bestaat in 2021 al 25 jaar in Nederland! 8 van de 10 gemeenten in Nederland hebben inmiddels Buurtbemiddeling. En met succes!

Vrijwillige inzet cruciaal in Buurtbemiddeling

18-5-2021

DEVENTER –In coronatijd is buurtbemiddeling van extra belang, landelijk is het aantal meldingen in 2020 zelfs met bijna 2500 gestegen, zo kwam vorige week in het landelijke nieuws. In Deventer bleef het aantal meldingen nagenoeg gelijk.

Lees de rest van het artikel, geplaats in het Deventer Nieuws, via deze link. 

Meer nieuws uit de regionale kranten over Buurtbemiddeling in coronatijd vind je hier. 

Burenruzies geen taak meer van wijkagenten

15-2-2021

Deventer -   De politie in Deventer gaat zich veel minder bemoeien met burenruzies en verwarde personen die overlast veroorzaken.  Lees hier verder.

Ruzie over stankoverlast bij de buren? Door bemiddeling liep het bij Ozkan en Pinar niet uit de hand

Het TV-programma EenVandaag besteedde in hun uitzending van 7 september aandacht aan Buurtbemiddeling. Het programma geeft een boeiend kijke in de wereld van Buurtbemiddeling. Buren vertellen hun verhaal én bente Londen van Beter Buren geeft tips hoe je burenruzies kunt voorkomen.

De interviews zijn terug te lezen via onderstaande links:

 

‘Een burenruzie kan je tot wanhoop drijven’

Bureaus voor buurtbemiddeling komen om in de burenruzies. In het Oosten groeit het aantal meldingen snel, waardoor tekorten dreigen. En dat is een probleem, want: ,,Een burenruzie moet je snel aanpakken anders escaleert de boel." 

Stentor 6 mei 2019 - Paolo Laconi.

Het hele artikel is te lezen op https://www.destentor.nl/zwolle/een-burenruzie-kan-je-tot-wanhoop-drijven~adcfe22e/

 

 

 

"Overlast? Wacht niet te lang en stap op uw buren af."

"Buurtbemiddeling gaat stap voor stap en niet sneller of verder dan u zelf wilt."

Buurtbemiddeling Deventer is een initiatief van:

 

Buurtbemiddeling Deventer wordt uitgevoerd door Raster Welzijn. Raster Welzijn is een non-profit organisatie uit Deventer.

Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) helpt buurtbemiddelingsorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van Buurtbemiddeling en bewaakt de kwaliteit van Buurtbemiddeling. 

Buurtbemiddeling Deventer is een door het CCV erkende Buurtbemiddelingsorganisatie.